18/5/12

Ο φασισμός συνεχίζεται

Όχι, ο τίτλος δεν αναφέρεται στην είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο (θα μιλούσα για ναζισμό αν επρόκειτο για αυτό), αλλά στον φασισμό που τόσα χρόνια τώρα, συνεχίζεται, ενισχύεται και διαιωνίζεται σε τούτη τη χώρα: το φασισμό των ηλίθιων, των κάφρων, των χούλιγκαν, των τυφλωμένων, των φανατικών, των βλαμμένων, των ατόμων που βρομίζουν σε κάθε ευκαιρία τον ελληνικό αθλητισμό με τους αρμόδιους φορείς να τους αφήνουν να το κάνουν ξανά και ξανά και ξανά. Λυπάμαι που...
οι συνθήκες τα έφεραν έτσι ώστε να αναφερόμαστε σήμερα ξανά σε αυτούς αντί να σχολιάζουμε τον χθεσινό πρώτο τελικό του πρωταθλήματος της Α1, αλλά η οργή μου ξεχειλίζει που ο υγιής φίλαθλος που έκατσε χθες σπίτι του (ή που ρίσκαρε να πάει μέχρι το φαληρικό στάδιο) έμεινε με την προσμονή να δει ένα όμορφο ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που μας έχουν κάνει υπερήφανους τα τελευταία χρόνια πολύ απλά επειδή μια ομάδα από άτομα με σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες (και το λέω απολύτως σοβαρά αυτό) αποφάσισε να μην γίνει ο αγώνας.

Οι λύσεις που ακούστηκαν πολλές, από τελικούς με μαθητές μέχρι και το φρικτό σενάριο της οριστικής αναβολής των φετινών τελικών που θα αποτελέσει και τη μεγαλύτερη ήττα του αθλητισμού απέναντι στους τυπάκους με τα αεροβόλα, τις πέτρες και τα σκατά μες στο κεφάλι τους. Λύση όμως ουσιαστική ώστε να πάψει πια αυτό το σιχαμερό θέμα να απασχολεί τα μέσα δεν έχει βρεθεί τόσα χρόνια, στον τόπο που πλέον η ανικανότητα και η αδιαφορία κυριεύει. Η αστυνομία είναι πια ηλίου φαεινότερο ότι δεν πολυνοιάζεται για την αντιμετώπιση των "πύρινων λαών"  του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και των υπόλοιπων ομάδων κι έτσι δεν δείχνει καθόλου πρόθυμη να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, η ΓΓΑ και ο ΕΣΑΚΕ έχουν αποδεδειγμένα κριθεί ανίκανοι να χειριστούν την κατάσταση ενώ οι δύο ΚΑΕ είναι τουλάχιστον υποκριτικό να κατακρίνουν τα γεγονότα όταν έχουν συμβάλλει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διατήρηση των στρατών τους κοντά στην ομάδα ενώ ούκω λίγες φορές έχουν δηλώσει ακόμα και τη στήριξη τους.

Οι Αγγελόπουλοι με (κάποιους σαν και) αυτούς πανηγύριζαν στην οροφή του πούλμαν την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και είτε το ήθελαν είτε όχι σε αυτούς πήγαινε το μήνυμα με τα μπλουζάκια για τη διαιτησία στους περσινούς τελικούς. Όσον αφορά το πράσινο στρατόπεδο, οι δηλώσεις της οικογένειας Γιαννακόπουλων, τόσο αυτές του Δημήτρη όσο και του Θανάση υπενθυμίζουν για άλλη μια φορά τη μικρότητα της παρά την προσφορά στο ελληνικό μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό. Φαίνεται πως δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι η αλητεία δεν έχει χρώμα, αλλά είναι ενιαία και πάντα πετυχαίνει το σκοπό της. Να καταστρέψει τον υγιή αθλητισμό, να τον μετατρέψει σε πεδίο σύγκρουσης και εκτόνωσης και δυσφημίσει (κάθε σπορ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση) το μπάσκετ. Όμως κάποτε θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι το μπάσκετ δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτούς.

Και να μην ξεχάσω τον Νο 1 υπαίτιο που σε μεγάλο βαθμό φιτιλιάζει την κατάσταση και προσφέρει νέες αφορμές για οργή και φανατισμό σε καθημερινή βάση: τις κωλοφυλλάδες. Μην πάτε μακριά, πηγαίνετε απλά στο κοντινότερο περίπτερο να τις δείτε, τόσο τις κόκκινες όσο και τις πράσινες.

Όταν αποφασίσουν οι υψηλά ιστάμενοι, ο Μπιτσαξής, ο Οικονομίδης, ο Σωλήνας και οι οικογένειες των Γιαννακόπουλων και των Αγγελόπουλων να σταματήσουν δια παντός τα γεγονότα αυτά θα το κάνουν, όλοι όμως βλέπουμε ότι όχι μόνο συντηρούν την κατάσταση, αλλά δεν επεμβαίνουν καν, έστω για τα μάτια του κόσμου, με κάποια πρόταση για την αντιμετώπιση τους. Αν πραγματικά ήθελαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να εξαλείψουν τα φαινόμενα σαν τα χθεσινά θα έπαιρναν πιο σοβαρά μέτρα, θα ήταν πραγματικά αυστηροί μέχρι και αμείλικτοι όσον αφορά τις τιμωρίες στους χούλιγκαν με το παραμικρό παράπτωμα εντός ή εκτός των αγωνιστικών χώρων, θα προστάτευαν και οι ίδιες οι ομάδες και η διοργανώτρια αρχή το προϊόν τους που εξευτελίζεται και παρακμάζει ακόμα περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε το σχόλιο σου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...